HTML

Bözsy

Bözsy blogja fotókról, színházról, szövésről, meg minden másról. Pozitív blog Kaposvárról.

Friss topikok

Linkblog

Ja, a Kapos nem Kaposváré

bözsy 2011.09.15. 12:28

Majálisszerűség volt Kaposváron, a donneri városrészben, a Kapos folyó közelében: nyárbúcsúztató ingyen kaja, ingyen piával. Kevesen kaptak meghívót, inkább a zajra mentek az emberek. Szita Károly polgármester is ott volt, és megkóstolta Vida Árpád főztjét. A kiküldött riporterek faggatták az összegyűlteket közérzetükről, kevés sikerrel. Ingyen sörrel a kezében ugyanis senki nem fakad panaszra. Pedig lehetne: A Kapos partján élőket a folyó milyensége nyugtalanítja, persze, hogy érzékenyen érint  bennünket a vezetőink szájából elhangzó buta érvelés: "Ja, a Kapos nem Kaposváré". Már kialakulhatna valamilyen kommunikáció a pécsi Vízügyi Igazgatósággal a lakók és a város érdekében, nem bánnám.  A folyó gátját, medrét sem ártana rendben tartani. Egy szakembertől azt hallottam, hogy a folyó medréből félméter kotradék a gátra kirakva egy méterrel emeli meg a védelmet. A mostanában sokasodó felhőszakadások is sürgetnék a munka elvégzését.

A mi utcánkban, a Kapos folyó mellett a szennyvíz is nagy gond, egyórás eső után már veszélyezteti a lakásokat. Korábban a gerincvezetékeket évente legalább egyszer átmosták. Kíváncsi lennék pl. a csatorna díjat mire használják, amit mi becsülettel befizetünk.

Persze azért sok vidám fotót készítettem a népvidámító rendezvényről:

Fotó:Gőzsy Gáborné                                                       

 

 

 

Címkék: fotó folyó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozsy48.blog.hu/api/trackback/id/tr673229253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása