HTML

Bözsy

Bözsy blogja fotókról, színházról, szövésről, meg minden másról. Pozitív blog Kaposvárról.

Friss topikok

Linkblog

Aleksic Márta kiállítása Töröcskén

bözsy 2014.06.09. 16:57

 

Töröcske, Kaposvár városrésze a Zselici dombságban, a Töröcskei patak völgyében  helyezkedik el.  A település 2002- ben egy hangulatos Közösségi Házzal gazdagodott, ami nagyon ideális kiállítóhely és színvonalas programok rendezésére is alkalmas.

A Töröcskei Közösségi Ház a zselici dombok között, gyönyörű természeti
környezetben helyezkedik el. Fagerendás, rusztikus jellegével jól illeszkedik a táj adottságaihoz. A közösségi ház két részből álló épületegyüttesét (faluház és orvosi rendelő) 2002. nyarán adták át ünnepélyes keretek között a töröcskei városrész lakóinak. Létrejöttét a társadalmi összefogásnak, a helyi részönkormányzat és városi önkormányzat támogatásának köszönheti.
2002 óta több működő közösség kapott helyet falai között, a Töröcskei Nyugdíjas Egyesület, a Gyermekkuckó Klub és a Töröcskei Kézműves Szakkör, valamint a Töröcskei Szövőszakkör. Hagyományos és megújuló programjai közé tartoznak a farsang, húsvét, pünkösdi családi rendezvény, kiállítások, falunap, Halloween parti, karácsonyi és szilveszteri ünnepség, játszóházak, fórumok.
Nyitva tartás: szerdán és pénteken 16-20 óráig. A hét többi napján program szerint.
Szakmai vezető, Gyermekkuckó Klub vezetője: Farkas Henriett 70/9322415
Szövő szakkör vezetője: Gelencsér Hajnal
Kézműves szakkör vezetője: Balogh Mihályné
Cím: Kaposvár - Töröcskei Városrész, Harang u. 1.
honlap: kaposvar-torocske.hu

A Közösségi Házban 2010-ben Aleksic Márta és tanítványa Gelencsér  Hajnal kézzel szövött gyapjúszőnyegeit, gyöngyékszereit állították ki. A kiállítást  Gelencsér Hajnal rendezte.blog2_1.jpgblog15.jpgblog14.jpgblog13_2.jpgblog12.jpgblog11.jpgblog10.jpgblog9_2.jpgblog7.jpgblog6.jpgblog5.jpgblog4_2.jpgblog3_3.jpgblog1_3.jpgblog2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozsy48.blog.hu/api/trackback/id/tr335835079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása