HTML

Bözsy

Bözsy blogja fotókról, színházról, szövésről, meg minden másról. Pozitív blog Kaposvárról.

Friss topikok

Linkblog

Csikóstőttősön az emlékeimmel

bözsy 2011.02.13. 20:06

Csíkóstőttősön, a szülőházamban már négy és fél éve rendeztek kiállítást a fényképeimből, most találtam meg a fényképeket róla, és a prospektust, amiben érzelgős hangot ütöttem meg:                                                  

 "A sors, az idő felröppentett bennünket más tájra, más vidékre, de most nagymama sírjánál állok egyedül Tőttősön. Olvasom a neveket, emlékek jönnek: bányászzenekar, tárogató szomorú hangja, fehér ruhás lányok, Róza néni. Jó lenne ha valaki segítene! - Zsuzsi, szólj már! Arcokra, emberekre, nevekre te mindig jobban emlékeztél. Már ott vagy az égiek között, ott vannak a szorgalmas, dolgos életet élő szüleim, és a 17 éves lányom. Emlékekért a temetőből eljövet Bözsi nénihez lehet beugrani, ő még mindendre emlékszik. (...)

Én is már régen születtem, amikor megkezdődött a németek kitelepítése: 1948. május tizedikén. A munkám a régi korok tárgyaiban, elsárgult képekben, az élet minden rezdülését, örömét, tragikumát keresni. Ezt a naponta megélt örömöt szeretném megosztani, bemutatni könyveimmel, képeimmel ebben a házban, amelyben születtem."

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozsy48.blog.hu/api/trackback/id/tr362658837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása