HTML

Bözsy

Bözsy blogja fotókról, színházról, szövésről, meg minden másról. Pozitív blog Kaposvárról.

Friss topikok

Linkblog

Szerényen ünnepelték Kaposváron Gothár Pétert

bözsy 2011.02.03. 15:45

Egy remek kiállítás megnyitójára voltam hivatalos a kaposvári múzeumba: paper pictures, ennyi állt csak a meghívón, és hogy a 'papírképek' Gothár Péter fotókiállítása. A meghívó szerény szövegéért valószínűleg a megyei múzeum a felelős, semmi nem áll benne arról, hogy filmrendező, színházrendező és fotóművész is, hogy Balázs Béla-díjas, Érdemes Művész és Kossuth-díjas is egyben, és hogy megannyi kaposvári kötődése is van. Jókat derültem azon, milyen meglepetten méregették a helyi fotósok a képeket, és mondogattak egymásnak olyan észrevételeket, hogy ezek nincsenek kidolgozva. Miközben én egyik ámulatból a másikba estem. Egy részük csodálatos papírkép ködbevesző hajóval, leheletnyi felhőkkel és fények finom játékával, festői hatást elérve. Másikokon a bátor hozzáállás látszik, hogy a filmtekercs utolsó, csipesznyommal sérült képét is kiteszi a tárlatba, vagy egy szürke, meg nem fogható gomolyagot. Végre! Sára Sándor pár évvel ezelőtti kiállítása óta ez a második olyan fotókiállítás, ami ennyire megragadott.

Itt van pár pillanatkép a megnyitóról. A képeken Gothár mellett Znamenák István színész-rendező látható. Az esemény és a közönség nem a képekből sugárzott bátor hozzáállást képviselte, és az sem látszott rajtuk, hogy 10 vagy 11 évig dolgozott a helyi Csiky Gergely Színházban a rendező. Znamenákon kívül csak egy színész jelent meg: Némedi Árpád, és a felolvasott beszédek sem állították meg az időt.




 

Címkék: fotó színház kiállítás múzeum fénykép gothár péter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozsy48.blog.hu/api/trackback/id/tr42636119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása