HTML

Bözsy

Bözsy blogja fotókról, színházról, szövésről, meg minden másról. Pozitív blog Kaposvárról.

Friss topikok

Linkblog

Centenáriumi ünnepség a Gárdonyiban

bözsy 2011.04.18. 21:22

Megnyílt kedden a kiállítás a kaposvári Gárdonyi iskola 100 éves évfordulója alkalmából, ugyanitt emléktábla avatást és faültetést is láthattunk a Madár utcai Iskolában (Madár utca 16.).

A kiállítás az itteni véndiákok és tanáraik munkáiból állt össze, a megnyitóra csak Leslie L. Lawrence nem tudott eljönni, azt írta, hogy influenzás. Nagyon érdekes dolgok jöttek össze: Ikafalvi Farkas Béla és Ékes Edit akvarelleket, Veress Panni Gulácsy-hatású festményeket, Martinka Zoltán testneveléstanár csillagképeit, Terjék Éva habánedényeket hozott, Pozsár Éva Gosztony Máriá-s kerámiákat, Ambrus Edit pedig - aki a múzeumban is kollegám volt - festett üvegképeket. (Itt meg kell említenem, hogy Edittel ugyanannak a régésznek, Bárdos Edith-nek dolgoztunk: Edit az egyik rajzolója volt, én a fotósa. A kiállításban láthatóak a tárgyfotók és a rajzok is.) Én ez alkalomra az áttetsző címerablakok-fotóimat is kikértem a Somogy Megyei Levéltárból, amit még a történész fiammal, Gőzsy Zoltánnal készítettünk.

Az emlékiratokkal bővített centenáriumi kiadványt 1000 forintért lehet megvenni a Gárdonyi iskolában (persze a történetemet feltettem a blogomra).

 

 

 

 

 

 

 

                                 

Címkék: fotó kiállítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozsy48.blog.hu/api/trackback/id/tr252838039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása