HTML

Bözsy

Bözsy blogja fotókról, színházról, szövésről, meg minden másról. Pozitív blog Kaposvárról.

Friss topikok

Linkblog

Mi voltunk az első lányok a Táncsicsban

bözsy 2011.06.20. 12:28

1962-ban indult a kaposvári Táncsics gimnáziumban az első olyan évfolyam, amibe végre lányok is felvételt nyertek, és ezek a lányok mi voltunk, mármint mi is. (Bár a Somogy Online tévesen első koedukált osztályt harangozott be, természetesen egy egész koedukált évfolyam indult). Itt az A-osztály érettségi találkozón készült két fényképe az 1996-os és a 2006-os találkozóról is. A férjem (Gőzsy Gábor), aki két évvel felettünk járt, utólag mondta, hogy az ő évfolyamuk az elején még nem örült nekünk. Azért csak beletörődtek. Én örültem, hogy ide járhattam, nemcsak azért, mert ez egy patinás gimnázium, ami 1806-ban indult, hanem mert itt járhatunk énekkarba (a kórusvezető Zákányi Zsolttal a középiskolás országos kórusversenyen, a Helikonon éveken keresztül aranyérmesek voltunk), és kosáredzésre is (országos középiskolás bajnokságig is eljutottunk edzőnkkel Kertész Istvánnal).

Mindkét kép jobb szélén állok, úgy tűnik a kilencvenes években a lila, a 2000-esben a fekete volt a színem. Osztályfőnökünk a tavaly elhunyt Czike Ferencné a 2006-os (alsó) képen szerepel virággal, osztályfőnökhelyettesünk az akkor kezdő Szántó László pedig a felső képen a hátsó sorban jobbról az ötödik.  Az alsó képen azért is vagyunk kevesebben, mert sajnos az osztályunkból már többen meghaltak.

Rájuk emlékezünk: Dr. Czike Ferencné osztályfőnök , Varga László, Schiller László, Szirják István, Cziff Ágnes, Gál Éva, Himmer Zsuzsa, Kelemen István, Tapolczai János, Huszár László, Varga Lajos, Arató László, Molnár Gábor, Gulyás Sándor  osztálytársak.

 

 

 

 

 
 
 

Címkék: táncsics kosárlabda gimnázium

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozsy48.blog.hu/api/trackback/id/tr912943027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása