HTML

Bözsy

Bözsy blogja fotókról, színházról, szövésről, meg minden másról. Pozitív blog Kaposvárról.

Friss topikok

Linkblog

Végre eljutottam egy Európa Kiadó-koncertre

bözsy 2011.04.29. 13:07

Dübörögtek az Európa Kiadó-számok is a fülembe péntek este, persze ez is Kaposváron, a színművészeti egyetem IV. éves hallgatóinak előadásában történt. És nem is a hangosítás volt ilyen erős, hanem a hatalmas hangfal mellett volt a legjobb szög a fotózáshoz. Amikor az együttes csúcsponton volt, javában vidéken neveltem a gyerekeimet, így most nem tudtam mihez hasonlítani, de a rocktörténeti áttekintésben a hangfal mellett a szívem is ütemre dobbant.

A diploma után szétszéled Mohácsi János végzős csapata. Ez a negyedik fellépésük, amin jártam: voltam a Cseh Tamás-koncertjükön, a Pirandelló-darabon és a Csárdás Miskán. A koncertről készített képeim, a felső kettőn a színésznövendékek közül a kedvenceim: Lábodi Ádám (Puma) és Lovas Rozi. Azért a következő előadásukra még elmennék, az Pesten lesz aMerlinben.

 

Fotó:Gőzsy Gáborné





                                                                               


Címkék: fotó színház

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bozsy48.blog.hu/api/trackback/id/tr242864516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kéne egy nick 2011.04.30. 20:02:19

Hány éves vagy, hogy 30 éve javában a gyerekeidet nevelted?

Mert az EK 1982-1983-ban volt a csúcson.

Ringlósztár 2011.04.30. 21:00:27

@kéne egy nick:
No, a Zichy kastélyban tartott koncert '86-ban sem volt gyönge!

lókakukk 2011.04.30. 23:04:49

Azt hiszem Menyhárték örökké "itt kísértenek" életkortól függetlenül.Én az urh-kiadó-sziámi kalózkazettáktól 87-ben(15 évesen)fogtam padlót ,hogy ilyen is van...

kéne egy nick 2011.04.30. 23:07:19

@bözsy:
Hát az tényleg nem semmi. Pláne hogy még mindig jársz koncertekre, és még mindig fotózol.
Bár tény, hogy ez a zenekar valószínűleg fénykorában sem lett volna a te zenéd a generációs problémák miatt, te ifjúkorodban mást hallgattál. Nagyon. Azon egyszerű oknál fogva, hogy akkor ilyenek nem voltak.
(Ami nem azt jelenti, hogy azok jobb vagy rosszabb zenék lettek volna. Csak mások.)

@Ringlósztár:
Lehet, hogy (szerinted) nem volt gyönge, de az újraindult EK már messze nem az volt, ami a csúcson lévő EK.
Nem volt rossz, ahogy most sem rossz az EK, de egyrészt Dönci nélkül már a zenekar sem ugyanaz, meg újraindulás után már zeneileg sem volt ugyanaz, mint az 1983-as leállás előtt.

(Ahogy az URH - aminek 3 tagja alakította meg az EK-t - utólagos koncertjei sem közelítették meg sem a rendes fennállás koncertjeinek színvonalát. A tavalyelőtti - vagy még egy évvel korábbi? - szigetes rettenetről említést sem tennék, mert az mindennek a legalja volt.)

A hivatalosan megjelent lemezeik sem érnek nyomába sem a két demójuknak, amelyek közül az 1982-es Love '82 az évszázad magyar lemeze lehetett volna, ha rendesen kiadják (a Bahia által kiadott verzió csak részlet a kb. 85 perces anyagból, olyan alapvető számok hiányoznak róla, mint a Várna, az Unidentified Singing Object, a Megalázó, durva szerelem, az Igazi hős és a Jó lesz).

bözsy 2011.04.30. 23:28:03

Örülök, hogy jól elbeszélgettek a téma fölött, én a IV. éves színi hallgatóknak köszönhetem a koncert élményt. Olyan ember véleménye lenne érdekes, aki mind a két verziót ismeri.@kéne egy nick:

kéne egy nick 2011.04.30. 23:49:53

@bözsy:
Ahhoz ott kellett volna lennem Kaposváron. :-)

De majd ha jönnek Budapestre, megnézem, és jól lefikázom őket, rendben? :-)

Egyébként az EK pont az a zene, amihez kell Menyhárt Jenő mint énekes.
Nélküle hiteltelen és élettelen az egész.

Ahogy mondjuk a Doors is megbukott Jim Morrison nélkül, pedig próbáltak a helyére más énekest találni, a másik 3 zenész meg maradt ugyanaz.

Az EK-ban meg Dönci, a gitáros is meghatározó ember volt, olyan ízesen kevesen játszottak-játszanak, igazából az EK-számokból ő csinált azt, amik, a számok alapja csak 2-3 akkord, de Dönci zsenialitása nélkül senki nem figyelt volna fel rájuk.
Nem véletlen, hogy az új számaik nem lettek kultikusok. Hallgathatók, de semmi plusz nincs bennük, pláne az 1989 utániakban, amikor Gasner, a másik gitáros is kiszállt.
Dönci sajnos 3 éve meghalt, de már 1988-tól nem volt az EK tagja.
Gasner tavalyelőtt.

kéne egy nick 2011.04.30. 23:50:32

Ui.:

Gyere fel hétfőn Budapestre, emlékkoncert lesz a Karabély együttes basszusgitárosa, a 41 évesen idén februárban elhunyt Maurics András emlékére.
Fényképezni is lehet, de ha kell, segítek passzt szerezni.

Csak hogy ezt a zenét ne csak 25-30 évvel később, színészektől halld. :-)

Helyszín: Gödör klub, 2011. május 2., ingyenes.
(A Deák - pontosabban Erzsébet - téren.)

bözsy 2011.05.01. 00:05:50

@kéne egy nick: Köszönöm a tippet!

Egyébként az egyetemisták ezt többet nem játsszák. Mennek Pestre, de csak színdarabot adnak elő: a Merlinben, május 16-án 19-kor - Hétköznapi őrületek.

földes82 2011.05.01. 10:43:33

Igaz, hogy '83 után már más volt, de pl. a parkszínpadi koncertjük idézte a régi időket. vendégként Vetővel, Dixivel, Sziámival, meg persze Joe-val. (A mai utánzók, ha már teszik, legalább autentikusan kellene. Menyhárt nem járkált mezítláb, az az új gitárosra, Kirschnerre jellemző. A basszista Kiss Llaci meg nem vett fel magas sarkú csizmát.)

pink ninja 2011.05.01. 13:09:27

a cím félrevezető, ez nem EK koncert volt, csak egy koncert, ahol EK számokat adtak elő :)

egyidős vagy anyukámmal, és el nem tudnám képzelni őt egy ilyen koncerten, pedig ő sem az a bepunnyadt nagyi típus. :)
tök jó volt olvasni, és nézni a képeket :)

baliquez 2012.03.26. 22:51:02

Végre eljutottam egy Elvis Presley-koncertre. Ohwait, mégsem, műkedvelő színészjelöltek amatőr zenélésén voltam. Fail.
süti beállítások módosítása